Δέσποινα Γ. Γκακνή

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Γεννήθηκε στο Βόλο και σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2009. Συνέχισε τις σπουδές της στον τομέα της διατροφής ολοκληρώνοντας τον Σεπτέμβριο του 2012 το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (Master of Science) "Διατροφή του ανθρώπου" με ειδίκευση στην Παχυσαρκία και Διαχείριση Βάρους του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης στη Σκωτία (MSc in Human Nutrition with Specialization in Obesity and Weight Management).

Στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στα νοσοκομεία: Γ.Νοσοκομείο Αλεξάνδρα (Καρδιολογική, Ογκολογική & Μαιευτική Κλινική), Γ.Νοσοκομείο Ν.Ιωνίας ‘Αγία Όλγα’ (Διαβητολογική Κλινική & Μονάδα Εντατικής Θεραπείας), Γ.Νοσοκομείο Θριάσιο (Νεφρολογική & Γαστρεντερολογική Κλινική), Γ.Νοσοκομείο ‘Σωτηρία’ (Παθολογική & Πνευμονολογική Κλινική) και Γ.Νοσοκομείο Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’ (Παιδιατρική Κλινική), όπου ασχολήθηκε με την παρακολούθηση και διατροφική αξιολόγηση των ασθενών σε κλινικό περιβάλλον καθώς και με τη σύνταξη εξειδικευμένων διαιτολογίων.

Ως προπτυχιακή φοιτήτρια, από το 2007 έως το 2009, συμμετείχε εθελοντικά στο ερευνητικό πρόγραμμα Health Growth Study το οποίο περιελάμβανε τη διατροφική αξιολόγηση, την ανθρωπομετρική εξέταση και την αξιολόγηση της φυσικής δραστηριότητας παιδιών ηλικίας 10-12 ετών. Επίσης συμμετείχε σε εργασίες οι οποίες έχουν εμφανιστεί ως αναρτημένες ανακοινώσεις (posters) σε διάφορα συνέδρια κατά το έτος 2008.

Το 2009 εργάστηκε για 12 μήνες ως υπεύθυνη Διαιτολόγος γνωστού πολυδύναμου Κέντρου Αισθητικής και Αδυνατίσματος στον Πειραιά, όπου αναλάμβανε τη διατροφική αξιολόγηση και παρακολούθηση όλων των μελών του.

Στα πλαίσια της επιμόρφωσής της παρακολούθησε, το 2010, βιωματικά σεμινάρια με θέμα "Ψυχολογικές επιπτώσεις για την αντιμετώπιση διατροφικών προβλημάτων" της ψυχολόγου Ζαφειροπούλου Αγγελικής. Ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στον τομέα της διατροφής καθότι συμμετέχει στα περισσότερα συνέδρια από το 2006. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.

Από το Σεπτέμβριο του 2013 διατηρεί ανεξάρτητο διαιτολογικό γραφείο στην πόλη του Βόλου και αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition.gr